Valkuilen herkennen
en doorbreken

Herken jij jezelf hierin?

Je weet dat je meer kwaliteiten en mogelijkheden in huis hebt, maar het komt er niet voldoende uit. In je werk en privé loop je voortdurend tegen dezelfde problemen en patronen aan. Je hebt het gevoel dat je vastloopt. Het is een vicieuze cirkel, terwijl je eigenlijk het beste uit jezelf wilt halen. Je weet niet hoe je dat moet doen. Klinkt dat bekend? 

 

Het is niet gek, het is iets waar veel mensen mee te maken krijgen, jong en oud. Doorgaan in dit oude patroon helpt je niet om dichterbij iets nieuws te komen. Je bent wel klaar voor een positieve verandering. Om je valkuilen te ontdekken moet je eerst uit de comfortzone stappen. Je moet bereid zijn om in de spiegel te kijken en jezelf te confronteren met wat er in de weg zit van groei, geluk of ontwikkeling.

 

Vaak is het probleem iets wat jou al langer in de weg zit. Je bent er supergoed in geworden om dit te maskeren en negeren. Toch zul je er iets mee moeten doen om jezelf beter te voelen. Geef het even de aandacht, hoe moeilijk dat ook is, en je ervaart dat het minder intens wordt. Stap voor stap worden dingen makkelijker en misschien ook wel leuker.

Geldt dit ook voor jou? 

  • Je hoort jezelf vaak JA zeggen, maar je bedoelt eigenlijk NEE

  • Je werpt een blik op je overvolle agenda en dat zorgt voor een benauwd gevoel

  • Je stelt vaak taken uit, die wel belangrijk zijn, het lukt je niet om te beginnen

  • Je reageert vaak boos of geïrriteerd op je omgeving

  • Je hebt het idee dat je alles goed, of eigenlijk perfect moet doen

  • Je weet eigenlijk wel wat je anders zou willen doen

  • Je herkent de situaties waarin je jezelf klem zet, maar je kunt er niet aan ontkomen

Je hebt niets te verliezen!

Een knipoog en een zakdoek

Bij Praktijk De Binding leer je jouw valkuilen herkennen en doorbreken met de krachtige werking van humor. Natuurlijk zijn het serieuze thema’s waar we samen over praten, maar ik wil je laten zien dat die andere blik het ‘lichter’ maakt.

 

Je weet nog niet precies hoe je jouw aanpak positief kan veranderen of waar je moet beginnen. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Misschien denk je bij coaching aan iets zweverigs, wat je totaal niet bij jezelf als professional vindt passen. Ik pak het graag anders aan. Als analytische denker doorzie ik vaak snel wat er speelt. Met een nuchtere kijk en stevige dosis humor. Ik houd van doorpakken, dus verwacht van jou ook dat je bereid bent om aan de slag te gaan.​